Vloeibare zuurdesem

Seizoens gerecht

Vloeibare zuurdesem

Ingrediënten:

140 gr roggebloem
100 gr tarwebloem
240 gr water
10 gr honing

Bereiding:

Dag 1
Meng 20 gr roggebloem met 20 gr water en 5 gr honing.
Laat 24 uur staan op kamertemperatuur, afgedekt met een handdoek.

Dag 2
Meng 40 gr roggebloem met 40 gr water en 5 gr honing bij het mengsel van de eerste dag.
Laat opnieuw 24 uur staan op kamertemperatuur, afgedekt met een handdoek.

Dag 3
Meng 80 gr roggebloem met 80 gr water bij het mengsel van de tweede dag.
Laat nog eens 24 uur staan op kamertemperatuur, afgedekt met een handdoek.

Dag 4
Voeg 100 gr tarwebloem en 100 gr water toe bij het mengsel en roer goed onder.
Bewaar het desem in een glazen pot in de frigo.

Als je 100 gr zuurdesem gebruikt, voeg je 50 gr tarwe- of roggebloem en 50 gr water toe aan het mengsel.
Bij regelmatig “voeden” kun je het desem maanden gebruiken.

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 1319