Rogvleugel met kappertjes klassiek bereidt

foto Rogvleugel met kappertjes
Deel

Rogvleugel met kappertjes

Ingrediënten:

Voor 4 personen
1 a 1,2 kg rogvleugel
250 gr echte boter
1 a 2 soeplepels kappertjes
2 soeplepels gehakte peterselie
100 ml visfumet

Bereiding:

Snij de rogvleugels, indien nodig, in gewenste grote.
Spoel ze af met koud water.
Dep ze droog met keukenpapier of een handdoek.
Kruidt ze met zout en peper uit de molen.
Zet een anti-aanbakpan op het vuur en verwarm ze goed.
Doe 60 gr boter in de pan en laat ze hazelnootbruin worden.
Leg de rogvleugels in de pan en bak ze aan beide zijden, ongeveer 5 min, mooi bruin aan.
Rogvleugel
Er is een dikke en een dunne kant aan een rogvleugel, bak eerst de dikke en daarna de dunne kant aan.
Rogvleugel
Smelt 100 gr boter in een keteltje tot ze lichtbruin is.
Voeg er de uitgelekte kappertjes aan toe.
Rogvleugel
Blus met 100 ml visfumet.
Proef en kruidt af met peper en zout.
Voeg net voor het serveren de gehakte peterselie toe.
Leg de vis op een bord en oversaus met de kappertjes-botersaus.
Rogvleugel
Smakelijk

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 2325