Lente salade met kip, champignons, asperges, boontjes

foto Lente salade met kip
Deel

Lente salade met kip

 

Ingrediënten:

 

voor 4 personen
500 gr asperges
500 gr verse sperzieboontjes
1 kleine courgette
1 bussel radijzen
4 mini romana sla
250 gr champignons
600 gr kipfilet
50 gr pijnboompitten
100 ml basis vinaigrette ( zie recept )
notenolie
kippenkruiden van Verstegen

Bereiding:

Voorbereiding
Schil de asperges en kook ze bijtgaar in gezouten water en koel ze af in koud water.
Snij de asperges in stukjes van 1 cm. Bewaar 8 halve asperges om te garneren.
Kuis de boontjes, kook ze bijtgaar in gezouten water en koel ze af in koud water.
Snij de boontjes in stukjes van 0,5 cm.
Snij de courgette in dunne sliertjes met behulp van een kaasschaaf.
Snij de radijzen in dunne schijfjes.
Hou 4 radijzen over om te garneren.
Verdeel de mini romana sla in losse blaadjes.
Maak een salade door de sla samen met de stukjes asperges, boontjes, courgette en radijzen in een kom te mengen.
Snij de kipfilet in kleine blokjes.
Maak een marinade met 1 soeplepel kippenkruiden en 50 ml notenolie.
Doe de kippenblokjes bij de marinade en meng goed. Laat min. 30 minuten trekken in de frigo.
Kleur de pijnboompitten in een pan op een zacht vuur mooi bruin.
Snij de champignons in 4.
Overgiet de gemengde salade met basis vinaigrette naar smaak. ( ongeveer 30 ml ).
Meng de salade voorzichtig.
Verdeel de gemengde salade in een bord en garneer naar eigen fantasie.
Serveren
Bak in wat notenolie de kippenblokjes aan.
Als de kip half gaar is kun je de champignons toevoegen en laat meebakken.
Blus af met ongeveer 50 ml basis vinaigrette.
Laat dit even inkoken en verdeel over de borden.
Werk af naar eigen fantasie.
Smakelijk.

Voorbereiding
Schil de asperges en kook ze bijtgaar in gezouten water en koel ze af in koud water.
Lente_salade_met_kip
Lente_salade_met_kip
Snij de asperges in stukjes van 1 cm. Bewaar 8 halve asperges om te garneren.
Kuis de boontjes, kook ze bijtgaar in gezouten water en koel ze af in koud water.
Lente_salade_met_kip
Lente_salade_met_kip
Lente_salade_met_kip
Snij de boontjes in stukjes van 0,5 cm.
Snij de courgette in dunne sliertjes met behulp van een kaasschaaf.
Lente_salade_met_kip
Snij de radijzen in dunne schijfjes. 
Hou 4 radijzen over om te garneren.
Lente_salade_met_kip
Verdeel de mini romana sla in losse blaadjes.
Lente_salade_met_kip
Maak een salade door de sla samen met de stukjes asperges, boontjes, courgette en radijzen in een kom te mengen.
Lente_salade_met_kip
Snij de kipfilet in kleine blokjes.
Lente_salade_met_kip
Maak een marinade met 1 soeplepel kippenkruiden en 50 ml notenolie.
Doe de kippenblokjes bij de marinade en meng goed. Laat min. 30 minuten trekken in de frigo.
Lente_salade_met_kip
Kleur de pijnboompitten in een pan op een zacht vuur mooi bruin.
Lente_salade_met_kip
Snij de champignons in 4.
Lente_salade_met_kip
Overgiet de gemengde salade met basis vinaigrette naar smaak. ( ongeveer 30 ml ).
Meng de salade voorzichtig.
Verdeel de gemengde salade in een bord en garneer naar eigen fantasie.
Lente_salade_met_kip
Serveren
Bak in wat notenolie de kippenblokjes aan.
Lente_salade_met_kip
Als de kip half gaar is kun je de champignons toevoegen en laat meebakken.
Lente_salade_met_kip
Blus af met ongeveer 50 ml basis vinaigrette en doe er de pijnboompitten bij.
Lente_salade_met_kip
Laat dit even inkoken en verdeel over de borden.
Lente_salade_met_kip
Werk af.

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 1765