Witloofrolletjes met kaassaus en puree

foto Witloofrolletjes
Deel

Witloofrolletjes met kaassaus en puree

Ingrediënten:

Voor 5 personen

1250 gr aardappelen ( geschild gewogen )
10 kleine of 5 grote witloofpijlen
100 gr gemalen Emmentaler
2 eieren
100 gr boter
20 schijven gekookte hesp
nootmuskaat
100 gr paneermeel
100 ml melk
1 l bechamelsaus met kaas ( zie recept )

Bereiding:

Voor de puree

Schil, was en snij de aardappelen in stukken.
Kook ze goed gaar, ongeveer 20 a 25 min , in voldoende gezouten water.
Giet ze af in een zeef en laat uitlekken.
Doe de aardappelen terug in de ketel. Voeg er 100 ml melk, 80 gr boter en 2 eieren bij.
Stamp de aardappelen goed fijn met een pureestamper.
Proef en kruidt met peper, zout en nootmuskaat.
Voor de kaassaus

( Voor foto’s en hoeveelheden zie recept )
Maak een roux met boter en bloem.
Werk de roux op met koude melk op een zacht vuur.
Laat enkele minuten doorkoken.
Als je een kaassaus wilt bereiden dan kun je nu de kaas toevoegen.
Laat de saus terug warm worden zodat de kaas smelt.
Laat de saus niet meer koken anders wordt de saus “lijmerig”.
Kruidt met peper, zout en wat nootmuskaat.
Voor het witloof

Haal de gekneusde blaadjes van het witloof.
Snij indien nodig het witloof in de lengte door.
Kook het witloof gedurende 8 a 10 min half gaar.
Om het nog lekkerder te maken kun je het witloof ook stoven ( zie recept )
Giet het witloof af en laat goed uitlekken.
Knijp eventueel het water voorzichtig uit het witloof tussen je twee handen.
Snij de puntjes van het witloof ( dit wordt overgaar ).
Rol het witloof in 2 schijven hesp per witloofpijl. ( 2 rolletjes per persoon )
Afwerken

Leg de witloofrolletjes in een voldoende grote ovenschaal.
Verdeel hierover de kaassaus.
Bedek het geheel met de aardappelpuree.
Overstrooi met paneermeel, klontjes boter en wat gemalen kaas.
Zet in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur op 160 graden.
Smakelijk.

Voor de puree

Schil, was en snij de aardappelen in stukken.
Witloofrolletjes
Kook ze goed gaar, ongeveer 20 a 25 min , in voldoende gezouten water. 
Giet ze af in een zeef en laat uitlekken.
Witloofrolletjes
Doe de aardappelen terug in de ketel. Voeg er 100 ml melk, 80 gr boter en 2 eieren bij.
Witloofrolletjes
Stamp de aardappelen goed fijn met een pureestamper.
Witloofrolletjes
Proef en kruidt met peper, zout en nootmuskaat.
Witloofrolletjes
Voor de kaassaus

( Voor foto’s en hoeveelheden zie recept ) 
Maak een roux met boter en bloem.
Werk de roux op met koude melk op een zacht vuur.
Laat enkele minuten doorkoken.
Als je een kaassaus wilt bereiden dan kun je nu de kaas toevoegen.
Laat de saus terug warm worden zodat de kaas smelt.
Laat de saus niet meer koken anders wordt de saus “lijmerig”.
Kruidt met peper, zout en wat nootmuskaat.
Witloofrolletjes
Voor het witloof

Haal de gekneusde blaadjes van het witloof.
Witloofrolletjes
Snij indien nodig het witloof in de lengte door.
Om het extra lekker te maken kun je het witloof stoven ( zie recept )
Als je het makkleijker wilt, vervolg de stappen hier onder:
Kook het witloof gedurende 8 a 10 min half gaar.

Witloofrolletjes
Giet het witloof af en laat goed uitlekken.
Witloofrolletjes
Knijp eventueel het water voorzichtig uit het witloof tussen je twee handen.
Snij de puntjes van het witloof ( dit wordt overgaar ).
Witloofrolletjes
Rol het witloof in 2 schijven hesp per witloofpijl. ( 2 rolletjes per persoon )
Witloofrolletjes

Afwerken

Witloofrolletjes
Leg de witloofrolletjes in een voldoende grote ovenschaal.
Witloofrolletjes
Verdeel hierover de kaassaus.
Witloofrolletjes
Bedek het geheel met de aardappelpuree.
Witloofrolletjes
Overstrooi met paneermeel, klontjes boter en wat gemalen kaas.
Witloofrolletjes
Zet in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur op 160 graden.
Witloofrolletjes
border-radius: 20px;
Witloofrolletjes


www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 596